Körözött bűnözők járkálhatnak a Parlamentben, miközben a 444 újságírói nem

2017 február 22., szerda 13:04
102

Mario Rönsch. Fotó: youtube screenshot

"KÖRÖZÖTT FEGYVERNEPPERT VITT A PARLAMENTBE A JOBBIK" 

A kormánypárti Magyar Idők ír a fenti címmel arról, hogy a tavaly március 10-én a Jobbik elnöke, Vona Gábor hagyta jóvá a német Mario Rönsch és társa, a Compact Magazin kiadóját vezető Kai Homilius beléptetését a parlamentbe. Rönscht német lapok, köztük a Focus szerint uszítás és állam elleni bűncselekmények miatt körözi a rendőrség. 

A Magyar Idők azt is írja, Rönsch összefüggésbe hozható fegyverkereskedelemmel: noha sem az Interpol, sem az Europol listáján nem szerepel, német nyomozók szerint a Németországban illegálisnak számító gumilövedékes fegyverek és kellékeik terjesztésében is részt vesz. Rönsch több orosz szerverről működtetett honlapot irányít budapesti otthonából, amelyeken nem csak illegális kellékeket és lőszereket, de szélsőséges nacionalista propagandát is terjeszt. 

A Jobbik MTI-nek küldött közleményében azt válaszolta: két asszisztense fogadta tavaly a vendégeket, Vona Gábornak nem volt tudomása érkezésükről, nem is ismeri őket. A radikálisok azzal védekeznek, "munkamegbeszélés" zajlott csak a Compact munkatársaival, ami egyébként is a kormánypolitika nagy támogatója, interjút adott nekik még Schmidt Mária is. 

"A Jobbik munkatársai nem tudtak és nem is tudhattak a találkozó előtt semmilyen Rönsch elleni eljárásról, ha a magyar hatóságoknak feladata lett volna, nyilván Kövér László őrsége sem engedte be volna őket az Országházba" - írja még a Jobbik, és az egész történetben tényleg az a legjobb, hogy se a fogadó pártnak, se az országgyűlés és állam biztonságát biztosítanó Országgyűlési Hivatalnak nincs fogalma arról, kik kapnak engedélyt belépni oda, ahol egyes újságírókat (momentán a 444 teljes szerkesztőségét) közben dolgozni sem engedik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt