Még egy statisztika, amiben tökutolsók vagyunk az EU-ban: nálunk tanul a legkevesebb fiatal középiskolás két vagy több idegen nyelvet

Magyarországon a középiskolák alsó osztályaiba járó, 11-14 éves diákok mindössze 6 százaléka tanul két vagy több idegen nyelvet: ezzel az Európai Unió országai között a legutolsó helyen állunk, derül ki egy friss Eustat-felmérésből

Luxemburgban és Lichtensteinben a legjobb az arány, ott a gimnazisták 100 százaléka tanul két vagy több idegen nyelvet, de 80 százalék fölött van Dánia, Görögország, Málta, Lengyelország és Portugália is. A második legrosszabb arányt az EU-ban Ausztria produkálja: ott az alsó osztályba járó középiskolások 8,8 százaléka tanul két vagy több idegen nyelvet. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.