Momentum: A kormány hozza nyilvánosságra az ügynökaktákat

POLITIKA
2017 február 23., 10:26
comments 754

"Egyik szemünk örül, a másik szomorú, örülünk, mert megmutatta az orszag, hogy kezébe tudja venni a sorsát. Sikerült meghátrálásra késztetni Orbánékat. Szomorúak azért vagyunk, mert megint nem az emberek dönthettek. Ez elárulása az aláíróknak, hiszen ők beszélgetni szerettek volna a prioritásokrol. Ezt a lehetőséget elvenni az emberektől gyávaság volt."

Sajtótájékoztatót tartott a Kossuth téren a Momentum Mozgalom két vezetője, Fekete-Győr András és Soproni Tamás. 

Sarkadi Zsolt beszámolója szerint a mozgalmat vezető Fekete-Győr - egy nappal azután, hogy a kormány az olimpiai pályázat visszavonásáról döntött - arról beszélt,
sokan, okkal szeretnének magyar olimpiát, és ők is elismerik a sportolókat, de szerintük jelenleg mas prioritasi sorrendet kell felállítani. Fontosabb lenne az oktatás és az egészségügy kérdéseit előre venni. 

"Szomorú, hogy ott tart a magyar politika, hogy leügynöközik azokat a 20-30 éveseket, akik népszavazást akarnak" - mondta még Fekete-Győr, aki szerint ügynökök inkább a parlamentben vannak, és fontos lenne végre tisztázni az ügynökakták kérdését is, azokat nyilvánosságra kell hozni, és ezzel "befejezni a rendszerváltást". 

Szerintük "egy magát nemzetinek hazudó kormány nem engedhet meg, hogy a vezetői zsarolhatóak legyenek az államszocialista múltjukkal." 

Beszélt Soproni Tamás is: ő azt emelte ki, hogy a politikai elit cserben hagyta az embereket, az állam sok helyen egyszerűen nincs jelen, a Momentum pedig épp azért kezd országjárásba, hogy ahol szükséges, segítsen ellátni az államnak ezeket a kötelességeit. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt