Trump kormánya visszavonta Obama transzneműek vécéhasználatára vonatkozó rendeletét

2017 február 23., csütörtök 4:24
142
AFP PHOTO / SAUL LOEB Fotó: SAUL LOEB

Barack Obama kormánya lehetővé tette az Egyesült Államokban tanuló transznemű diákok számára, hogy saját nemi identitásuknak megfelelő mosdót és öltözőt használjanak az oktatási intézményekben. 

Ezt az iránymutatást szerda este az új amerikai kormány visszavonta, még hozzá azzal indokolva a döntést, hogy ezek zavart okoztak több intézményben, perek indultak azok pontos alkalmazhatósága és a hiányos garanciák miatt.

Az amerikai igazságügyi minisztérium szerint ettől függetlenül továbbra is minden diákra vonatkoznak azok a biztosítékok, amelyek megvédik őt a szexuális identitása miatti esetleges zaklatástól.

Az irányelv visszavonásával ismét az adott ügyben vagy esetben  illetékes hatóságok megítélése lesz ismét, hogy miként értelmezik a nemi diszkriminációt tiltó törvényt, tehát hogy annak megítélése során az érintett nemi identitását vagy a biológiai nemeket veszik-e majd figyelembe. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt