Vádat emelt az ügyészség az újlipótvárosi olasz sorozatrabló ellen

bűnügy
2017 február 23., 08:43
comments 74

Budapest V. és XIII. kerületi ügyészsége egyaránt vádat emelt azzal a 37 éves olasz állampolgárral szemben, aki tavaly júniusban két nap alatt valósággal felszántott Lipótvárost és Újlipótvárost, és járókelőktől kezdve dohánybolton keresztül üzletekig mindent és mindenkit kirabolt a Pannónia utcától a Bihari János utcáig. 

A férfi, írja a vádirat Fővárosi Főügyészség közleménye szerint, "június 10-én a délutáni órákban negyed órán belül két újlipótvárosi, Pannónia illetve Radnóti utcai üzletet, majd másnap június 11-én  dél körül fél órán belül további egy belvárosi üzletet, illetve egy Szemere utcai lépcsőházban, majd a Bihari János utcában a járdán  egy-egy nőt rabolt ki." 

A vádlott egy 12 centis kést lengetve, hangos MONEY MONEY MONEY kiáltásokkal kényszerítette ki a pénzt az áldozatokat. Végül elkapták a rendőrök, jelenleg előzetes letartóztatását tölti, tettéért halmazati büntetésként akár 15 évet is kaphat. 

A vádlott a rablásokhoz egy 12 centiméteres kést használt, a sértetteket „Money, money, money” felkiáltással rabolta ki és közben feléjük szúró mozdulatot tett.  

Az ügyészség 5 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, melyből két eset kísérleti szakban maradt, tettéért halmazati büntetésként akár 15 év szabadságvesztést is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.