Vádat emelt az ügyészség az újlipótvárosi olasz sorozatrabló ellen

2017 február 23., csütörtök 8:43

Budapest V. és XIII. kerületi ügyészsége egyaránt vádat emelt azzal a 37 éves olasz állampolgárral szemben, aki tavaly júniusban két nap alatt valósággal felszántott Lipótvárost és Újlipótvárost, és járókelőktől kezdve dohánybolton keresztül üzletekig mindent és mindenkit kirabolt a Pannónia utcától a Bihari János utcáig. 

A férfi, írja a vádirat Fővárosi Főügyészség közleménye szerint, "június 10-én a délutáni órákban negyed órán belül két újlipótvárosi, Pannónia illetve Radnóti utcai üzletet, majd másnap június 11-én  dél körül fél órán belül további egy belvárosi üzletet, illetve egy Szemere utcai lépcsőházban, majd a Bihari János utcában a járdán  egy-egy nőt rabolt ki." 

A vádlott egy 12 centis kést lengetve, hangos MONEY MONEY MONEY kiáltásokkal kényszerítette ki a pénzt az áldozatokat. Végül elkapták a rendőrök, jelenleg előzetes letartóztatását tölti, tettéért halmazati büntetésként akár 15 évet is kaphat. 

A vádlott a rablásokhoz egy 12 centiméteres kést használt, a sértetteket „Money, money, money” felkiáltással rabolta ki és közben feléjük szúró mozdulatot tett.  

Az ügyészség 5 rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, melyből két eset kísérleti szakban maradt, tettéért halmazati büntetésként akár 15 év szabadságvesztést is kaphat.