A pápa szerint egy képmutató katolikus nem jobb, mint egy ateista

2017 február 24., péntek 8:48
304

Volt ministránsként igazán együttérzek Ferenc pápával, csütörtökön ugyanis olyan szöveggel ment neki a katolkus egyház háromnegyedének, ami után végképp pária lesz a saját nyájában, a katolikus hívek ugyanis hagyományosan nem bírják elviselni, ha a képmutatásukat ostorozzák. Az ilyen embereket kivetik maguk közül, kígyót-békát mondanak rájuk, majd haláluk után szentté avatják őket.

Ferenc a csütörtöki szentbeszédében azt fejtegette, hogy "botrányos dolog egyfélét mondani és másfélét cselekedni. Ez a kettős élet." A pápa szerint "Vannak azok, aki azt mondják: 'nagyon katolikus vagyok, mindig elmegyek a misére és ehhez meg ahhoz a vallási társasághoz tartozom", de ezeknek az embereknek azt is el kéne mondaniuk, hogy "az életem nem keresztényi, nem fizetem meg becsületesen az alkalmzottaimat, kizsákmányolom az embereket, sötét üzleti ügyeim vannak, pénzt mosok, kettős életet élek."

"Sok ilyen katolikus akad, ami botrányos dolog" - füstölgött a pápa, hozzátéve, hogy mindeközben "hányszor hallotuk már, hogy 'ha ez az ember katolikus, akkor jobb ateistának lenni."

A katolikus papokban egyébként általában él egyfajta - nem is annyira megmagyarázhatatlan - vonzalom a harcos ateisták felé, ők ugyanis annyit foglakoznak az istennel, amennyit rajtuk kívül csak egy pap vagy egy teológus. 

(via reuters)


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt