A stadionépítések nagy kasszírozója épít 12 milliárdért egyetemet a Matolcsy-alapítványok cégének

gazdaság
2017 február 24., 15:54
comments 142

A ZÁÉV Zrt. építheti meg a Pallas Athéné egyetem új kecskeméti campusát, amire 11,9 milliárd forintot ad a Matolcsy-alapítványok tulajdonában álló KEDO (Kecskeméti Duális Oktatás) Zrt., közölte a cég az MTI-vel. A céget egyébként egy Matolcsy-rokon vezeti, Szemerey Szabolcs személyében. Azt nem közölte a cég, hogy a közbeszerzési eljárásban milyen ajánlatot adtak a ZÁÉV vetélytársai.

A Peresztegi Imre érdekeltségébe tartozó ZÁÉV – amelynek ugyanakkor 2015 óta nem teljesen ismert a tulajdonosi struktúrája – egyszerűen fulladozik az állami megrendelésekben, amelyeken az iparági átlag szerint jó harminc százalékos tiszta haszonkulcs szokott lenni. Ők csinálták-csinálják többet között:

  • a Népstadion bontását (négymilliárdért)
  • az MTK új ékszerdobozát (közösen a Tiborcz-üzlettárs Paár Attila WHB-jével, 6,3 milliár forintért)
  • a kaposvári színházat és sportcsarnokot (12 milliárd)
  • a Gül Baba türbéjének felújítását (2 milliárd)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.