Ilyen levelet ír ma egy online újságnak egy érettségi előtt álló 18 éves diák

olvasói levél
2017 február 24., 07:22
comments 152

Egy újság életében hétköznapinak is nevezhető ügyben fordult hozzánk X. aki már nem is igazán neobarokk, hanem neorokokó stílusban ír. A levél nagyszerű játékra ad alkalmat: kezdd el olvasni, és képzeletemben nyomj meg egy piros gombot akkor, amikor rájöttél, hogy igazából miért is írt nekünk az Olvasó! Hol tartottál?

Kedves 444 !

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni, hogy a nagyjából a hangomon lehessen olvasni a soraimat. X. Y. vagyok, 18 éves Z. diák W-ben. Idén fogok érettségizni. Halk mégis nyugtató, mély hangom van. Ezek talán a legszükségesebb dolgok elöljáróban. A következőkben rögtön a tárgyra térnék. Életemben során sosem tudtam dönteni mit is szeretnék igazán. Mindig apróbb fellángolásokból éltem. Gyorsan kipattanó ötlet szikra, megvalósítás és már lángolt a tűz, aztán csendben kialudt. Talán ez a gyermeki tudatlanságnak is betudható. Mostanában, amikor az idő egyre jobban tol a felnőttek unalmas világa felé, az érdeklődésem is kezd gyökeret verni. Minden életem legjobb évében kezdődött, amikor elértem az államilag elismert nagykorúságot egy vidám gyerek lelkével.
Egetrengető dolgok, káprázatos csodák, hidegkirázos élmények és ami a legfontosabb, hogy felejthetetlen kalandok sokaságával lett gazdagabb a lelkem. Itt jön az egészhez ez a levél. Elhatároztam, hogy dacolni fogok a menekült áradattal és a veszéllyel szemben! Elhatároztam, hogy életre szóló élményt szerezve lépek ki a konfortzonámból! Elhatároztam, hogy körbestoppolom Európát! Végre egy konkrét dolog, ami a csodát jelenti nekem. Ami ott lebeg a szemem előtt és biztos lehetek benne. Fantasztikusan izgalmas kalandnak ígérkezik. Lerakva az érettségivel járó terheket, kiszabadulni az igazi életbe! Megismerni az ember belső határait, a személyisége mivoltát. Rálelni egy életútra, egy ösvényre amely elkisérhet addig a pillanatig, ahol az unoka izgatottan azt követeli izgatottan: “ Papa, mesélj még egy kalandodról! Én olyan érdekes ember akarok lenni mint te!„ Az unokákhoz persze társra van szüksége az embernek, nálam sincsen ez másképp. Zsenge koromnak ebben, a legcsodálatosabb periódusában valaki egy új világot dobott hozzám, miközben én már rég ismertnek hittem azt. A csillagok fényével együtt szökött a szívembe. Így hát az utamon nem kell magamban tartanom ráeszméléseimet a lenyűgöző világra, amely ravaszul hív, hogy bajba kerüljek benne. Ehhez az életcélomhoz szeretnék segítséget kérni. Szeretném aggódó szüleim előtt legitimálni az utazásom. Nem szeretnék semmilyen élményt és kalandot kihagyni, csak azért mert pénzbe kerül. A leghihetetlenebb furcsaságok úgy is ingyen találkoznak az emberrel, csak fogékonynak kell lennie rá. Hálámon kívül magától értetődőnek gondolom, hogy cserébe én is szolgálnék azzal amire szükség van. Fotó, videó beszámoló, blog vagy vlog. Tetszés, megegyezéd szerint bármi. Egy tisztességes szerződés lenne minden vágyam. Kérem fontolják meg levelemet! Egy szakállas kisfiú nagy álma, sorsa múlik ezen!

Üdvözlettel: X. Y.! 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.