Még mindig nem tisztázódott, felelős-e a Videoton U-válogatott focistája a halálos autóbalesetért

baleset
2017 február 24., 08:06
comments 35

A következő feliratot lehetett hosszú ideig olvasni egy szabadbattyáni ház kerítésére rögzített táblán a 7-es út mentén, még 2016-ban:

A TRAGÉDIA ÓTA ELTELT 1 ÉV SOK MINDENRE RÁMUTATOTT! aZ ITTAS ÉS GYORSHAJTÓ TAXIS FIÚ ÉS A TÖBB HÓNAPJA LEJÁRT MŰSZAKIS AUTÓJÁT ÁTADÓ FEHÉRVÁRI FUTBALLISTA AZONNAL FELISMERTÉK, HOGY TÖBBÉ NEM KELL A VÉTLEN GYERMEKKORI BARÁT SZEMÉBE NÉZNI! MOST MÁR BÁRMIT HAZUDHATNAK, JOGAIK CSAK NEKIK VANNAK!

A táblát a feol.hu korábbi cikke szerint Pálinkás László, a gyászoló apa rakta ki, aki egyetlen fiát, Pálinkás Benjamint, a Dunafém-Maroshegy Videotonban nevelkedett húszéves szélsőjét egy évvel korábban azon a helyen vesztette el egy ittas vezetéses balesetben.

A Blikk friss cikke szerint azóta sem jutottak a rendőrök a nyomozás végére a kívülről nézve nem is olyan bonyolultnak tűnő ügyben. A székesfehérvári Videoton egyik U21-es válogatott focistája a barátaival a Balatonnál ünnepelte a születésnapját a nyaralójukban és egy szórakozóhelyen. Alkoholt fogyasztottak, ezért a focista hajnalban inkább lent maradt a Balatonon, a lejárt műszakijú BMW-je kulcsát átadva az akkor 21 éves, taxisofőr barátjának, aki a többiekkel elindult vissza Fehérvárra. De útközben a hetesen Szabadbattyánnál elaludt, ezért árokba, majd kerítésnek hajtott, a megengedettnél nagyobb sebességgel. A hátsó ülésen alvó Pálinkás meghalt.

A focista felelősségét azért vizsgálták - és a Blikk szerint továbbra is vizsgálhatják egy fellebbezés miatt - mert a KRESZ szerint ha úgy adta át a kocsiját, hogy tudott a sofőr alkoholos állapotáról, ő is felelősségre vonható. Miután négyen ünnepelték a születésnapot egyész éjjel, ez nem életszerűtlen felvetés. A sofőr, akit első fokon 3 évre ítéltek, az esetet megelőző héten ittasan elütött egy biciklistát is.

(via Blikk


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.