Olyan profit volt a magyar bankoknál, mint még soha

gazdaság
2017 február 24., 16:33

456 milliárd forint nyereséget értek el 2016-ban a magyar bankok, szedte össze az MNB statisztikái alapján a Portfolio.hu. (A bankokra külön-külön lemondott eredményt még nem ismerni,)

Ilyen sok még soha nem volt, de volt mit ledolgozni, ugyanis 2010 és 2015 között összesen 995 milliárd forintot vesztett a szektor.

A Portfolio szerint továbbra sem lehet túl nagy optimizmus a bankoknál, a tavaly eredményt ugyanis megdobta több egyszeri tényező, például hogy céltartalékokat szabadítottak fel és Visa-részesedéseket adtak el a bankok. A tőkearányos megtérülés a válság előtti 20 százalékról reálisan 6-8 százalékra eshetett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.