Trump egyszerre üti a sajtót és az FBI-t

külföld
2017 február 24., 18:55
comments 63

Donald Trump beszédet mondott az amerikai konzervatív aktivisták éves találkozóján, a CPAC-en, ahol szokásos témáit sulykolta: masszív hadseregfejlesztést ígért, a kereskedelmi szerződések az USA-nak kedvező újratárgyalását, falat a mexikói határra, a szabályozás visszaszorítását, adócsökkentést.

Igaz, ahogy eddig, úgy most sem ment bele a részletekbe.

AFP PHOTO / Nicholas Kamm
photo_camera AFP PHOTO / Nicholas Kamm

Megosztotta hallgatóságával azt a riasztó gondolatát is, hogy a sajtó „a nép ellensége”. Szerinte ugyanis azoknál a cikkeknél, amelyek Trump csapata és a Kreml kapcsolatával foglalkoznak, az újságíróknak „nincsenek is igazi forrásaik”.

„Ellene vagyok azoknak az embereknek, akik történeteket és forrásokat találnak ki. Nem szabadna úgy hivatkozniuk forrásokra, hogy nem írják ki a nevüket. Legyen ott a nevük! Legyen több forrás.”

Itt komolyabb ellentmondás feszül. Az FBI ugyanis több Trump-embert nem engedett át a nemzetbiztonsági átvilágításon, mások ellen pedig vizsgálatok folynak, Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója, Michael Flynn is megbukott már ilyen "kamu" cikkek miatt. Maga Trump pedig közvetlenül a beszéde előtt Twitteren pont azért szidta az FBI-t, mert nem tudják leállítani a szivárogtatásokat.

link Forrás
link Forrás

Hogy hogyan lehet az kamuhír, ami valódi szivárogtatáson alapul, az egyelőre rejtély.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.