Fidelitasos aktivista zavarta meg a Momentum Mozgalom szegedi fórumát

POLITIKA
2017 február 24., 23:16
comments 638

Incidens zavarta meg a Momentum mozgalom szegedi fórumát, persze nem kell semmi túlságosan durvára gondolni. Az állami hírügynökség egy helyi fideszes blog, a Szeged.ma alapján így számolt be erről:

„Az egyik felszólaló arról beszélt, nem érti, hogy a mozgalom mit keres Szegeden, amikor az egyik elnökségi tagjuk, Mécs János - az egykori SZDSZ- es országgyűlési képviselő, Mécs Imre fia - arról ír egy értekezésében, hogy »Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, (...).« A vitatott írást szórólapokon is szétosztották.”

(Mécs János vidékizős írását itt olvashatja teljes egészében, a Momentum aktivistái szerint ez a szöveg szatíra, a flegma és lenéző budapestieket figurázza ki.)

A szeged.ma videója (0:16-tól kezdődik a felolvasás):

link Forrás

Akit itt elég semleges megfogalmazásban

„egyik felszólalónak”

neveznek, az nem más, mint a helyi Fidelitas Csongrád megyei választmányának tagja. Amint azt ez a kép dokumentálja, hősünk jobbról a második:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.