Órája buktatta le a félmaratonon csaló újságírót

külföld
2017 február 25., 16:21
comments 154

Jane Seo a Huffington Post újságírója főállásban, hobbiszinten pedig közönséges csaló. Elindult ugyanis a Fort Lauderdale A1A nevű félmaratonon, ahol komoly trükközések árán sikerült a második helyre befutnia. 

Seo a HuffPost ismert arca, sokat publikáló ételkritikus, ezért sokan felkapták a fejüket, amikor élete addigi legjobbjánál is sokkal jobbat futva lett második. Hamar kiderült, hogy tényleg nincs minden rendben: Seo a 21 kilométeres távból legalább két és fél kilométert levágott, utána pedig egyszerűen besétált a célba. 

Ráadásul a dolgot előre kitalálta, ugyanis még a verseny előtt biciklivel végigment a teljes távon, és fitneszkarkötőjével akkor rögzítette a távot, így ennek adatait adta le a versenybizottságnak célba érte után. 

Mégsem gondolt mindenre: a verseny után született róla egy fotó, amin látható az okosórája is, amin teljesen más adatok szerepelnek, mint amiket biciklivel rögzített és leadott. Soe azóta hosszasan magyarázkodva kért bocsánatot az Instagramon. (via Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.