Órája buktatta le a félmaratonon csaló újságírót

Jane Seo a Huffington Post újságírója főállásban, hobbiszinten pedig közönséges csaló. Elindult ugyanis a Fort Lauderdale A1A nevű félmaratonon, ahol komoly trükközések árán sikerült a második helyre befutnia. 

Seo a HuffPost ismert arca, sokat publikáló ételkritikus, ezért sokan felkapták a fejüket, amikor élete addigi legjobbjánál is sokkal jobbat futva lett második. Hamar kiderült, hogy tényleg nincs minden rendben: Seo a 21 kilométeres távból legalább két és fél kilométert levágott, utána pedig egyszerűen besétált a célba. 

Ráadásul a dolgot előre kitalálta, ugyanis még a verseny előtt biciklivel végigment a teljes távon, és fitneszkarkötőjével akkor rögzítette a távot, így ennek adatait adta le a versenybizottságnak célba érte után. 

Mégsem gondolt mindenre: a verseny után született róla egy fotó, amin látható az okosórája is, amin teljesen más adatok szerepelnek, mint amiket biciklivel rögzített és leadott. Soe azóta hosszasan magyarázkodva kért bocsánatot az Instagramon. (via Nemzeti Sport)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.