Az orosz fiatalok élethű modellen gyakorolhatják majd a Reichstag elleni rohamot

külföld
2017 február 26., 11:01
comments 171
Jevgenyij Kaldej emblematikus fotója a Reichstag romjaira kitűzött szovjet zászlóról. Fair use via Wikimedia Commons
photo_camera Jevgenyij Kaldej emblematikus fotója a Reichstag romjaira kitűzött szovjet zászlóról. Fair use via Wikimedia Commons

A berlini Reichstag pontos másán gyakorolhatják majd az orosz fiatalok, hogy hogyan kell megostromolni egy épületet. Szergej Sojgu védelmi miniszter bejelentése szerint egy moszkva melletti "Hazafiparkban" építhetik fel a Reichstag pontos, méretarányos mását, mert a miniszter szavai szerint mégiscsak jobb, ha a katonai képzést kapó fiatalok "egy pontos helyszínt rohanhatnak le, nem valami elvont dolgot".

Oroszországban a németek elleni honvédő háború egyik legikonikusabb szimbóluma a Reichstag elfoglalása után készített fotó az épület romjain a szovjet zászlót lengető vöröskatonákról. A felvétel megrendezett volt, a már pacifikált épületben készült, és utólag is elég sokat szerkesztették. Adtak hozzá némi füstöt a drámai hatás kedvéért, és idővel leretusálták az egyik szereplő jobb csuklóján lévő eldavajcsaszizott karórát is.

A parkban most a 2015-ben Sojgu kezdeményezésére létrehozott ifjúsági csoport, a Junarmija, vagyis az Ifjú Hadsereg tagjai gyakorolhatják majd az ostrom apró trükkjeit.

A német kormány nem kívánta kommentálni a hírt. (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.