Gyilkos kanyarójárvány terjed Romániában

Egészségügy
2017 február 26., 09:12
comments 129

2016 eleje óta terjed a kanyaró Romániában, a 3109 regisztrált beteg közül 16-an bele is haltak a betegségbe. A járvány méreteire jellemző, hogy a megelőző években összesen átlagosan évi 7-8 betegséget regisztráltak.

A legtöbb betegséget a Bánságban észlelték. Krassó-Szörény megyében 726, Arad megyében 617, Temes megyében 562 esetet jegyeztek fel. De Erdély belső megyéiben is terjed a járvány, Marosban 311, Beszterce-Naszódban 129 esetet jelentettek.

A járvány miatt soron kívül kezdték oltani az érintett területeken az egyévesnél fiatalabb gyermekeket, hogy megállítsák a járvány terjedését. Az áldozatok többsége ebből a korosztályból került ki.

A járvány már Románia határain is átlépett. Az év elején Belgiumban kitört kisebb járvány is Romániából eredhet, mert az elsőként egy korábban Romániát is megjárt ember betegedett meg. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.