Megvertek három magyar fiatalt Kolozsváron

Mátyás király szobra Kolozsváron. Fotó: Frantisek Trampota / Flickr CC BY 2.0

Három fiatalt bántalmaztak szombat hajnalban Kolozsvár belvárosában. A helyi Stiri de Cluj hírportál értesülései szerint azért támadtak rájuk, mert magyarul beszéltek.

A rendőrség a támadás tényét megerősítette, az okát nem, mert azt még vizsgálják.

A hírportál egy szemtanúra hivatkozva állítja, hogy magyarságuk, magyar beszédük miatt támadtak a fiatalokra. A szemtanú szerint két csoport szólalkozott össze. A támadók közül az egyik előbb a levegőbe, majd az egyik magyar fiatalra lőtt gázpisztolyával, akit végül leütött a fegyverrel. Az áldozat megsérült.

A Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI érdeklődésére elismerte a támadás tényét, de azt mondta, hogy az okokat, illetve azt, hogy volt-e fegyverhasználat, még vizsgálják. Tájékoztatása szerint a rendőröket hajnali négykor riasztották a Central áruház melletti utcába, ahol három, 26-31 év közti, magyar nemzetiségű fiatalt találtak. Ők azt mondták, hogy két férfi támadt rájuk. (Via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.