Trump megfutamodott a fehér házi tudósítók elől

2017 február 26., vasárnap 6:40
157

Egy nappal azután, hogy több újságot és televíziót is kizártak a Fehér Házból a legnagyobb amerikai újságok és televíziók közül, Donald Trump bejelentette, hogy szakítva a közel egy évszázados hagyományokkal

nem vesz majd részt a fehér házi tudósítók két hónap múlva esedékes washingtoni gálaestjén.

A fehér házi tudósítók bálja fontos esemény, melynek hagyományosan egy humorista fellépése, illetve az ott kapott oltásra adott elnöki válasz a fénypontja. Donald Trump a jelek szerint nem akarja kitenni magát ennek.

Az 1921 óta tartott bálról legutóbb Ronald Reagan hiányzott, de őt akkor pont lőtt sebbel ápolták az ellene elkövetett merénylet után.

Trump bejelentését megelőzően amúgy már több médiatermék is jelezte, hogy idén távol maradnak az eseménytől. Például az a CNN, aminek a tudósítóját pénteken nem engedték be a Fehér Házba. Két nagy magazin, a Vanity Fair és a New Yorker pedig azt jelezte, hogy idén nem tartják meg hagyományos fogadásaikat a bál előtt. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt