Hamarosan negatív lesz a munkanélküliség

gazdaság
2017 február 27., 09:11
comments 206

200 ezernél is kevesebb a munkanélküli, ahogy a KSH definiálja a munkanélküliséget. A munkanélküliségi ráti 4,3 százalékra esett, derül ki  a most közzétett, 2016 november - 2017 januári munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokból.

A grafikonból jól látható, hogy 2017 végére már negatív tartományban lesz a munkanélküliség, több lesz az állás, mint ahányan vagyunk.

Persze ez nem igaz. Mint a Portfolio.hu felhívja rá a figyelmet, a KSH egyel korábbi részletes adataiból kiolvasható, a kétszázezer munkanélküli mellett legalább 117 ezer külföldi telephelyen dolgozó és 208 ezer közmunkás (azaz bújtatott munkanélküli) van. Ha őket is beleszámolnánk a munkanélküliségi rátába, akkor 11,3 százalék lenne a munkanélküliség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.