Bakondi szerint ha megépül az új kerítés a határon, kevesebb katonára és rendőrre lesz szükség

POLITIKA
2017 február 28., 20:41

Az M1 hírcsatorna kedd esti adásában szerepelt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, aki szerint csökkenthető lesz az élőerős határőrizet a déli határon az új kerítés megépítésével. Bakondi György beszámolt arról, hogy a tíz kilométeren megépített második kerítés a tapasztalatok szerint bevált, az embercsempészek és a bevándorlók elkerülték ezt a szakaszt.

Az új kerítés fizikailag is erősebb lesz mint az eddig, Bakondi szerint drótvágóval sem lesz átjárható. Emellett 10-15 centiméterenként érzékelőket helyeznek el rajta, amik azonnal riasztanak, ha van miért, illetve a térségi irányító központokban kamerákon keresztül is figyelni tudják a határszakaszt nappal és éjjel egyaránt.

Bakondi reméli, hogy az új kerítés megépítésével 

"teljesen sikerül majd megszüntetni az erőszakos behatolásokat."

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.