Megtartaná a kormány a tao-támogatások átláthatatlan rendszerét

politika
2017 február 28., 14:57
comments 48

A Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel közölte kedden, hogy 

változatlan formában kívánja megtartani a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást, ezért az erre vonatkozó uniós engedély meghosszabbítását kérték.

Az NGM közleménye szerint a kormány már megtette a szükséges lépéseket, hogy Brüsszel engedélyezze a támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását. Szerintük így a 

"cégek így a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathatnák a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét."

A minisztérium közlése szerint 

2015-ben több mint 13 ezer cég 107 milliárd forint sporttámogatást adott a társasági adón keresztül.

A tao-támogatások legnagyobb nyertese, meglepő, de a felcsúti focicsapat,

ami eddig 11,1 milliárdnyi támogatást gyűjtött össze.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.