Miskolcon is szuperkórház lesz

Az egészségügyi kormányzat Miskolcon is úgynevezett szuperkórházat hoz létre, összevonják a városi és a megyei intézményt április elsejétől – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Miskolcon. Mint mondta, az országban már 17 kórház integrációja történt meg, elsődlegesen azért, hogy a betegellátás még biztonságosabbá váljon.

Az összevont intézményt ideiglenesen a városi kórház vezetője, Tiba Sándor irányítja majd, a megyei kórház eddigi vezetőjének, Csiba Gábornak az Emmit vezető Balog Zoltán országos jelentőségű feladatot szán – mondta az államtitkár. Kitért arra is, hogy április 1-től alapvetően nem változik senkinek a munkája.

Hende Csaba akkori honvédelmi miniszter (j2), Szócska Miklós, az Emmi egészségügyért felelős államtitkára (j) és Zsiros Lajos, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ orvos igazgatója (j3) az intézmény klinikai demonstrációs egységének avatásán 2014. február 6-án. (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az államtitkár azt is elmondta: az összevonás nem „fiskális” okok miatt történik, idén az összevont miskolci egészségügyi intézmény – ami 4500 dolgozót alkalmaz, és 3600 ágyon látja el a betegeket – 35 milliárd forintból gazdálkodik. (MTI)