Szijjártó Péter szerint úgy kéne védeni az emberi jogokat, hogy közben nem gyakorolnak nyomást a jogsértőkre

politika
2017 február 28., 11:14
comments 110

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter kedden felszólalt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén. Itt gyors egymásutánban sikerült azt a két állítást tennie, hogy

  • az ENSZ egyik legfontosabb feladata az emberi jogok védelme;
  • nem szabad emberi jogi ügyekben nyomást gyakorolni országokra.

Emellett elővezette azt az ötletét, hogy az emberi jogi jelentések azzal az adott országgal egyeztetve készüljenek, amiket éppen bírálnának, mert akkor a jelentések "kiegyensúlyozottak" lesznek, és "igazságosan közelítik meg az abban az országban tapasztalható állapotokat".


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt