Szijjártó Péter szerint úgy kéne védeni az emberi jogokat, hogy közben nem gyakorolnak nyomást a jogsértőkre

politika
2017 február 28., 11:14
comments 105

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter kedden felszólalt az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának genfi ülésén. Itt gyors egymásutánban sikerült azt a két állítást tennie, hogy

  • az ENSZ egyik legfontosabb feladata az emberi jogok védelme;
  • nem szabad emberi jogi ügyekben nyomást gyakorolni országokra.

Emellett elővezette azt az ötletét, hogy az emberi jogi jelentések azzal az adott országgal egyeztetve készüljenek, amiket éppen bírálnának, mert akkor a jelentések "kiegyensúlyozottak" lesznek, és "igazságosan közelítik meg az abban az országban tapasztalható állapotokat".


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.