Védelmi miniszterét idézve támadják Trump legújabb ötletét a nyugalmazott amerikai tábornokok

külföld
2017 február 28., 08:33
comments 57

Százhúsz nyugalmazott tábornok és tengernagy írta alá azt az amerikai törvényhozásnak küldött levelet, amiben Donald Trump legújabb költségvetési tervei ellen tiltakoznak. Trump hétfőn jelentette be, hogy a környezetvédelmi programok és a külföldi segélyezésre szánt keret megcsapolásával növelné az amerikai haderő költségvetését. A tábornokok, levelükben Trump védelmi miniszterét, James Mattis tábornokot idézve jelzik, hogy

elhibázott ötlet csökkenteni a külföldi segélyekre szánt forrásokat.

Levelükben Mattisnak azt a mondatát idézik, hogy "ha nem biztosítják [a segélyprogramokat működtető] külügyminisztérium költségvetését, akkor több lőszert kell beszereznem".

"A külügyminisztérium, a USAID, a Millennium Challenge Corporation, a Békehadtest és más fejlesztési ügynökségek kritikus szerepet játszanak a konfliktusok megelőzésében és csökkentik annak szükségességét, hogy egyenruhás fiainkat és lányainkat veszélybe küldjük" - írták.

Biztos, ami biztos, bővebben is kifejtették ezeket a gondolatokat. Mint írják, való igaz, hogy a fegyveres erők vezetik a harcot a terrorizmus ellen a csatamezőn, de a sikerhez "erős partnerekre van szükség az extrémizmushoz vezető okok, köztük a bizonytalanság, reménytelenség, esélynélküliség és igazságtalanság felszámolásában"-

"Sürgetjük önöket, hogy biztosítsák a forrásokat a külföldi segélyprogramoknak, hogy azok lépést tarthassanak a növekvő globális fenyegetésekkel, melyekkel szembesülünk" - írták. (Via Stars and Stripes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.