Emberöléssel vádolnak egy magyar bébiszittert Londonban

bűnügy
2017 március 01., 06:05

A londoni bíróságon márciusban folytatódik annak a magyar nőnek a pere, akit azzal gyanúsítanak, hogy dühében úgy megrázta a rábízott gyereket, hogy a tízhónapos csecsemő agyvérzést kapott, és meghalt. 

A Johnson család 2014-ben vette fel bébiszitternek a 34 éves T. Viktóriát Turnpike Lane-i otthonukba. A magyar nő munkájával hónapokon át elégedettek voltak. 2014. augusztus 29-én a tízhónapos Joshua agyvérzéssel kórházba került, majd két nappal később meghalt.

Pár nappal később a rendőrség Viktóriát is kihallgatta, mert felmerült, hogy Joshua
halálát az okozhatta, hogy a bébiszitter elvesztette a türelmét, amikor a gyerek sírt, ezért úgy megrázta, hogy a kicsi agyvérzést kapott. 

A szakértői vélemények szerint Joshua az agyvérzés mellett más sérüléseket is szenvedett: többek között vér jelenlétét mutatták ki a gerincvelőben is. A brit ügyészség vádat emelt, és emberöléssel gyanúsítja a nőt. Viktória néhány hónapig előzetes letartóztatásba került, majd óvadék ellenében szabadult. 

Ugyanakkor az ügy rendkívül bonyolult, mert Joshua számos betegségben szenvedett, de a vádhatóság szerint a halálát egyértelműen magyar dadája okozta.

A magyar nő  védője tagadja a vádakat. A londoni bíróság előtt arról beszélt, hogy éppen a térdén lovagoltatta a kisfiút, amikor a gyerek fulladozni kezdett. Viktória azt hitte, valamit félrenyelhetett, ezért a hátát kezdte ütögetni. Amikor Joshua állapota egyre romlott, kihívta a mentőket. A fiú állapotát a mentősök stabilizálták, majd kórházba vitték, de ott már nem tért magához. (Bors/Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.