Halálra köveztek egy krokodilt a tuniszi állatkertben

A hatóságok is megrettentek a kegyetlen bűncselekmény láttán, a város önkormányzata pedig búcsúposztban köszönt el az állattól Facebookon. 

Az állatkerti krokodilt látogatók egy csoportja gyilkolta meg, nagyobb köveket vágtak az állathoz, több kődarab is a krokodil fejét találta el. 

Az állatkert állatorvosa, Amor Ennaifer is kiakadt, elmondása szerint borzasztó dolgokat tesznek egyes látogatók: az eldobált műanyagpalackok mellett nem ritka az sem, hogy köveket dobjanak az oroszlánok vagy a vízilovak felé. 

Alkalmaznak ugyan biztonsági őröket, de az állatkertben több mint 150 faj él, és nem lehet mindegyik ketrec mellé őrt állítani, mondta el az állatorvos, aki szerint inkább arra lenne szükség, hogy az emberek jobban tiszteljék az állatokat. 

Nem ez volt a közelmúlt egyetlen nagyobb visszhangot kiváltó állatkerti állatgyilkossága, a múlt héten Gustavito, a San Salvador-i állatkert vízilova halt meg, miután vasrudakkal agyonverték. (Guardian)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.