Két könyvre szerződött az Obama házaspár

könyv
2017 március 01., 10:29
comments 59
Michelle és Barack Obama az Ahol a vadak élnek című mesét olvassa fel gyerekeknek a Fehér Ház kertjében 2016 márciusában (Ron Sachs/CNP)
photo_camera Michelle és Barack Obama az Ahol a vadak élnek című mesét olvassa fel gyerekeknek a Fehér Ház kertjében 2016 márciusában (Ron Sachs/CNP)

A Financial Times szerint komoly licitálás előzte meg a megállapodást, és végül 60 millió dollárért szerződik a Penguin Random House Barack és Michelle Obama elkövetkező két könyvének globális kiadói jogaira.

A leköszönt elnöki pár a befolyó összeg jelentős részét az Obama Alapítványnak tervezi felajánlani. 

"Szavaikkal és vezetésükkel napró napra változtatták meg a világot, és mi a könyveikkel ugyanerre törekszünk majd" - lelkendezett a kiadót vezető Markus Dohle, de más részletet ezen túl nem árult el a kötetekről. 

Barack Obama három könyvet írt idáig. Közülük a legismertebb apja emlékiratait feldolgozó Dreams from My Father és a The Audacity of Hope, de írt már egy rövid kiadványt lányainak is, Of Thee I Sing: A Letter to My Daughter címmel. Michelle Obamának eddig csak a American Gown című kertészeti és gasztronómiai kiadványa jelent meg. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.