Két könyvre szerződött az Obama házaspár

2017 március 1., szerda 10:29
59
Michelle és Barack Obama az Ahol a vadak élnek című mesét olvassa fel gyerekeknek a Fehér Ház kertjében 2016 márciusában (Ron Sachs/CNP) Fotó: RON SACHS

A Financial Times szerint komoly licitálás előzte meg a megállapodást, és végül 60 millió dollárért szerződik a Penguin Random House Barack és Michelle Obama elkövetkező két könyvének globális kiadói jogaira.

A leköszönt elnöki pár a befolyó összeg jelentős részét az Obama Alapítványnak tervezi felajánlani. 

"Szavaikkal és vezetésükkel napró napra változtatták meg a világot, és mi a könyveikkel ugyanerre törekszünk majd" - lelkendezett a kiadót vezető Markus Dohle, de más részletet ezen túl nem árult el a kötetekről. 

Barack Obama három könyvet írt idáig. Közülük a legismertebb apja emlékiratait feldolgozó Dreams from My Father és a The Audacity of Hope, de írt már egy rövid kiadványt lányainak is, Of Thee I Sing: A Letter to My Daughter címmel. Michelle Obamának eddig csak a American Gown című kertészeti és gasztronómiai kiadványa jelent meg. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt