Mobillelátót és mobilmedencét építenek a Városligeti-tóra, így lehet a vizes világbajnokság egyik helyszíne

Budapest
2017 március 01., 15:58
comments 144

Azt korábban is lehetett tudni, hogy a nyári világbajnokságon a szinkronúszás helyszíne a Városligetben lesz, de eddig kevés látványterv volt elérhető. Most az Urbanista írta meg, hogy újabb tervek kerültek elő, melyekből kiderül, hogy a ligeti tó felszínére mobillelátó kerül majd. Mindez, ha nem blöffről van szó, nagyjából így fog kinézni: 

Fotók: fina-budapest2017.com
photo_camera Fotók: fina-budapest2017.com

A helyszínre két mobilmedencét és lelátókat építenek majd, de az Urbanista bejegyzése is megemlíti, hogy azért elég könnyű elképzelni, hogy ekkor a tóban amúgy nem lesz víz. 

A lelátók felépítése egyébként a Városliget zöldfelületének rovására történik, a tervezett múzeumi negyed beruházás csak akkor növeli meg statisztikailag a közpark zöldfelületi arányát a maihoz képest, ha a tavat egész évben vízfelület borítja.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.