Vádat emel a francia ügyészség Francois Fillon ellen

külföld
2017 március 01., 11:12
comments 31
photo_camera Fotó: AFP / Thomas SAMSON

Közpénz elsikkasztása, hivatali visszaélés, csalás és befolyással való üzérkedés miatt indított eljárást múlt héten a francia ügyészség Francios Fillon konzervatív francia elnökjelölttel szemben, szerdán pedig vádat is emeltek vele szemben.

Fillon azt nyilatkozta, hogy továbbra sem száll ki az elnökjelöltek versenyéből, ahol immár a harmadik helyre csúszott a Front Nationalt vezető Marine Le Pen és a független Emmanuelle Macron mögött. 

A vád szerint Fillon korább kormányzati tisztségei idején több mint 800 ezer eurót fizetett ki "parlamenti asszisztensként" feleségének, olyan munkákért, amiket Penelopé Fillon feltehetően el sem végzett. Francois Fillon március 15-én áll bíróság elé. 

Az elnökjelölt szerint, aki az ügy kipattanása előtt még vezette a népszerűségi listákat, és Francois Hollande legvalószínűbb utódának tűnt, ő és a mögött álló milliók egyaránt "politikai merénylet áldozatai". (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.