Dróncsapással végeztek az al-Kaida második számú vezetőjével

2017 március 2., csütörtök 6:19
32

Célzott rakétacsapással végzett a CIA az al-Kaida második számú vezetőjével, Oszama bin-Laden vejével, az 59 éves Abu al-Kajr al-Maszrival, valódi nevén Abdulah Muhamed Radzsab Abdurrahmannal.

A terroristavezér Ajman az-Zavahiri helyettesének autóját a CIA egyik drónja lőtte szét egy Hellfire rakétával a szíriai Idlib közelében.

Az amerikai hírszerzés értesülései szerint a Maszriként közismert terrorista 2001. szeptember 11. után Iránban keresett menedéket. A közel-keleti viszonyrendszer bonyolultságát jelzi, hogy ezután Szíriában bukkant fel, ahol az Iránnal szövetséges Aszad elnök ellen harcoló, hivatalos közlései szerint az al-Kaidával minden kapcsolatot megszakító Dzsabat Fateh al-Sam, régebbi nevén az an-Núszra Front irányításában segédkezett.

Irán két éve, egy a jemeni al-Kaida által túszként tartott diplomatájukért cserébe engedte szabadon Maszrit. (Via Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt