Venezuela kezdi végleg felélni a tartalékait, már csak 10 milliárd dollárja maradt

2017 március 2., csütörtök 10:56
123

A venezuelai jegybank legfrissebb adatai szerint Venezuelának már csak 10,5 milliárd dollárnyi valutatartaléka maradt. És mert Venezuelának idén 7,2 milliárdnyi adósságot kell törlesztenie, az év végére teljesen kifogyhat a pénzből.

Hat éve még 30 milliárd dollárnyi tartaléka volt az országnak, két éve is 20 milliárd, vagyis a tartalék gyorsuló ütemben fogy. A nagy kérdés, hogy mikorra fog végleg kifogyni a tartalék, és mi lesz azután. "A kérdés, hogy hol van a gödör alja" - mondta Siobhan Morden, a Nomura Holdings Latin-Amerikával foglalkozó elemzője. Szerinte ha az olajárak továbbra is stagnálnak és a tartalékok is kifogynak, akkor már csak órák kérdése lesz az államcsőd.

Az ország lakóinak életét ennél pillanatnyilag jobban keseríti az elszabadult hiperinfláció, ami idén az 1660 százalékot, jövőre már a 2880 százalékot is elérheti. A valutahiány miatt pedig folyamatossá vált az áruhiány is, mert az országnak nincs pénze importra. (Via CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt