Venezuela kezdi végleg felélni a tartalékait, már csak 10 milliárd dollárja maradt

A venezuelai jegybank legfrissebb adatai szerint Venezuelának már csak 10,5 milliárd dollárnyi valutatartaléka maradt. És mert Venezuelának idén 7,2 milliárdnyi adósságot kell törlesztenie, az év végére teljesen kifogyhat a pénzből.

Hat éve még 30 milliárd dollárnyi tartaléka volt az országnak, két éve is 20 milliárd, vagyis a tartalék gyorsuló ütemben fogy. A nagy kérdés, hogy mikorra fog végleg kifogyni a tartalék, és mi lesz azután. "A kérdés, hogy hol van a gödör alja" - mondta Siobhan Morden, a Nomura Holdings Latin-Amerikával foglalkozó elemzője. Szerinte ha az olajárak továbbra is stagnálnak és a tartalékok is kifogynak, akkor már csak órák kérdése lesz az államcsőd.

Az ország lakóinak életét ennél pillanatnyilag jobban keseríti az elszabadult hiperinfláció, ami idén az 1660 százalékot, jövőre már a 2880 százalékot is elérheti. A valutahiány miatt pedig folyamatossá vált az áruhiány is, mert az országnak nincs pénze importra. (Via CNN)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.