Megdőlt a budapesti melegrekord

időjárás
2017 március 04., 15:19
comments 30
Teljesen mindegy, hogy milyen gyakran, csak az számít, hogy összesen legalább heti két órát a zöldben legyünk.
photo_camera Évszakok közé ragadva - Nana B Agyei / Flickr munkája, CC BY-NC 2.0

A II. kerületben 19,3 fokig melegedett a levegő, soha ilyen meleg nem volt még március 4-én, megdőlt a napi melegrekord - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eddig 1920 és 1998 tartotta a napi rekordot 18,9 fokkal. 

Az országos rekord se volt messze: 2001 március 4-én a Baja melletti Csávolyon 21,6 fokot mértek, ma a somogyi Babócsán 21,2 fokot mutatott a hőmérő. Sokévi átlag alapján 20 fok feletti számok általában május első felében szoktak sűrűsödni. 

Az öröm nem fog sokáig tartani: vasárnap nyugatról hidegfront éri el az országot, és lehűlés várható, még ha nem is drasztikus. Felhősebb lesz az időjárás, mint volt szombaton, esőre is számítani lehet, elsősorban a Tiszántúlon. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb 12 és 18 fok között alakul. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.