Nem is verték agyon Gustavitot, a vizilovat, a hazugsággal magát akarta védeni az állatkert

ÁLLAT
2017 március 04., 10:35
comments 94

Ismeretlenek agyonverték Gustavitot, a vízilovat – adtuk hírül mi is pár napja, miután az El Salvador-i állatkert drámaian beszámolt erről. A szeretett állat halála miatt nemzeti gyász volt az országban, és nagy volt a felháborodás az ismeretlen gyilkosokkal szemben.

Most viszont kiderült, hogy az egész történet fake news volt. Mármint Gustavito tényleg meghalt, de nem verés miatt.

Gustavito, amikor még élt.
photo_camera Gustavito, amikor még élt.

A boncolásból ugyanis az derült ki, hogy az állatot valószínűleg nem verték meg egyáltalán, és azért halt meg, mert bevérzett a tüdeje. Ami az orvosok szerint inkább azzal függhet össze, hogy a víziló az állítólagos verés előtti két és fél hétben folyamatosan beteg volt, az állatkerti gondozók viszont nem foglalkoztak ezzel túlzottan.

Az egész agyonverős sztorit azért találhatta ki az állatkert, és azért karolhatta fel a történetet a salvadori kultuszminisztérium, hogy ezzel is eltereljék a figyelmet saját felelősségükről, gondatlanságukról. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.