Az amerikai kormány megengedné, hogy a hatóságok elvegyék a határon elfogott nőktől a gyerekeiket

külföld
2017 március 05., 13:23
comments 278

Már az amerikai belügyminisztérium előtt van az a tervezet, amely megengedné, hogy az amerikai hatóságok elválasszák egymástól azokat a nőket és gyereket, akik együtt lépik át illegálisan a határt. A Reutersnek nyilatkozó egyik hivatalnok szerint

a javaslat célja, hogy elriasszák az anyákat attól, hogy a gyerekeikkel együtt szökjenek át az amerikai határon.

Így amíg a szülők őrizetben várnának a kitoloncolásra vagy a menedékjogra, addig a gyerekeiket külön védőőrizet alatt tartaná az egészségügyi minisztérium, ami kevésbé lenne szigorú. Az eddigi szabályok szerint a családokat gyorsabban kiengedték az őrizetből, és az Egyesült Államoban várhatták meg, amíg elbírálják az ügyüket. Azonban Donald Trump nemrég azt követelte, hogy vessenek véget annak, hogy az elfogásuk után egyből szabadon is engedik a migránsokat.

A belügyminisztérium az erről szóló közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy milyen veszélyes gyerekekkel átkelni a zöldhatáron, akik gyakran kimerülnek, molesztálják őket, de akár meg is halhatnak. Megjegyezték, hogy régóta keresik azokat az eszközöket, amellyel elvehetnék a szülők kedvét attól, hogy a gyerekeikkel keljenek útra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.