Annyi pénzérmét nyelt le a thai teknős, hogy ötkilós pénzlabda alakult ki a gyomrában, ami megrepesztette a haspáncélját

ÁLLAT
2017 március 06., 15:35
comments 57

A thai humor jegyében Banknak nevezett, huszonötéves zöld tengeri teknős egy kelet-thai településen, egy tengerparti medencében élt, ahová a turisták rengeteg szerencsehozó pénzérmét hajítottak be. A teknős pechjére egy thai babona szerint hosszú életed lesz, ha pénzt dobsz egy teknősnek, így a helyiek is bőszen dobálták.

Bank egyszer csak összeomlott, mire hadihajóval egy bangkoki egyetem állatorvostudományi karának klinikájára szállították, ahol a 3D-szkenneléskor derült ki a baj pontos oka. 

Az állat az elmúlt években összesen 915 pénzérmét nyelt le, amik egy jó ötkilós fémgömbbé álltak össze a gyomrában. Ez a fémgömb pedig addig nyomta a haspáncélját, míg az meg nem repedt, amitől az állat súlyos fertőzést kapott.

A műtét sem volt egyszerű, mert az orvosok csak tízcentis nyílást tudtak vágni a haspáncélon, de e gömb ezen nem fért ki, így az érméket egyenként kellett kipiszkálni. Némelyiket már majdnem megette a gyomorsav. 

Bankot most kéthetes léböjtkúrára fogták és drukkolnak, hogy a sikeres műtét után teljesen felépüljön, hiszen még csak 25 éves, és a fajtársai jó esetben simán meg szokták élni a nyolcvanat.

link Forrás

(via Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.