Annyi pénzérmét nyelt le a thai teknős, hogy ötkilós pénzlabda alakult ki a gyomrában, ami megrepesztette a haspáncélját

A thai humor jegyében Banknak nevezett, huszonötéves zöld tengeri teknős egy kelet-thai településen, egy tengerparti medencében élt, ahová a turisták rengeteg szerencsehozó pénzérmét hajítottak be. A teknős pechjére egy thai babona szerint hosszú életed lesz, ha pénzt dobsz egy teknősnek, így a helyiek is bőszen dobálták.

Bank egyszer csak összeomlott, mire hadihajóval egy bangkoki egyetem állatorvostudományi karának klinikájára szállították, ahol a 3D-szkenneléskor derült ki a baj pontos oka. 

Az állat az elmúlt években összesen 915 pénzérmét nyelt le, amik egy jó ötkilós fémgömbbé álltak össze a gyomrában. Ez a fémgömb pedig addig nyomta a haspáncélját, míg az meg nem repedt, amitől az állat súlyos fertőzést kapott.

A műtét sem volt egyszerű, mert az orvosok csak tízcentis nyílást tudtak vágni a haspáncélon, de e gömb ezen nem fért ki, így az érméket egyenként kellett kipiszkálni. Némelyiket már majdnem megette a gyomorsav. 

Bankot most kéthetes léböjtkúrára fogták és drukkolnak, hogy a sikeres műtét után teljesen felépüljön, hiszen még csak 25 éves, és a fajtársai jó esetben simán meg szokták élni a nyolcvanat.

(via Guardian

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.