Bezár az angliai halálszafari

486 állat és egy ember vesztette életét 

az angliai Dalton-in-Furnessben működő South Lakes Safari Zooban 2013 januárja és 2016 szeptembere között, valószínűleg nincs még egy olyan állatkert a bolygón, amely nyitvatartása ennyi életet követelt. Az állatok többsége és az állatgondozó is gondatlanság áldozata lett. Utóbbit egy tigris tépte szét. Az esetről az ANSA hírügynökség alapján az MTI tudósított. 

Szerencsésebb kisoroszlánok a gyöngyösi állatkertben. MTI Fotó: Komka Péter

A kormányzat külön vizsgálatban tárta fel az állatkert működését, és nem meglepő mód azt találta, hogy az állatorvosi ellátás és a higiéniai körülmények sem feleltek meg az elvárásnak, az állatokat nem táplálták rendesen. 

Igazi horrortörténetek is előkerültek a jegyzőkönyvekből. Egy ilyen szerint például hat oroszlánkölyköt azért öltek meg, mert nem volt nekik hely, egy leopárdteknős kihűlt, egy sarkantyús teknőst az elektromos kerítés ölt meg, a vörös óriáskenguru vesztét pedig egy koponyasérülés okozta. A tetemeket gondosan elbújtatták a dolgozók, hogy fény ne derüljön a horrorra. 

A vizsgálati anyag alapján azt gyanítják a nyomozók, hogy gondatlanság vezetett egy 24 éves állatgondozó halálához; őt egy szumátriai tigris ölte meg. 

A dokumentáció alapján az állatkert tulajdonosának bíróság elé állítását javasolják a nyomozók.