Egy markolós a kanalával megütött egy ligetvédőt, majd elmenekült a helyszínről

POLITIKA
2017 március 06., 09:52
comments 495

Hétfőn hajnalban ligetvédők álltak egy markológép elé, ami a Petőfi Csarnok bontásához érkezett. Az aktivisták a munkaterület bejáratánál állták el a gép útját. Egy facebookra feltett videóból - ami főleg attól igazán drámai, hogy szinte semmit nem látni rajta - kiderül, hogy legalább két aktivista hangos kiáltásokkal kommunikált a sofőrrel, aki nem akart megállni, így a markoló kanalával végül fejen találta az egyik előtte állót, a másikon pedig majdnem keresztülhajtott.

Ez a videó készült az esetről:

link Forrás

 A munkagépet vezető férfi ezek után kiszállt a járműből és elmenekült a helyszínről. Az eset után az aktivisták elfoglalták az elhagyott munkagépet, a helyszínt pedig megszállta a rendőrség, akik közben a sofőrt is keresik. Egy később elindított élő Facebook-közvetítésben egy ligetvédő azt mondta, hogy egy 17 éves fiú volt az áldozat.

Itt a közvevítés az oszlatásról:

link Forrás

Az esetről beszámoló ligetvédős poszt kommentjei között találtunk egy videót, amin az áldozat maga meséli el az esetet. A felvétel tanusága szerint nem lett komolyabb sérülése:

link Forrás

Update: az esetet követően közleményt adott ki a Városliget Zrt., azt írták, nem volt itt semmi látnivaló, minden jogszerűen történt: 

"(...) tiltakozók egy szűk csoportja megpróbálta megakadályozni a Petőfi Csarnok bontásával megbízott cég markológépének bejutását a munkaterületre. A kiérkező rendőrök felszámolták a jogsértő állapotot (...) Miközben jogszerűtlenül akadályozta a gép mozgását, az egyik tiltakozó - elmondása szerint - sérülést szenvedett, ám a rend biztosok helyszíni tájékoztatása szerint sérülése orvosi ellátást nem igényelt.(...) Néhány, a saját testi épségét is kockára tevő, önjelölt hatóságként viselkedő tiltakozó magánakciójának lehettünk ma is tanúi."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.