Szívtelen orvvadászok végeztek Afrika egyik legöregebb elefántjával

ÁLLAT
2017 március 06., 22:44
comments 25
Az öreg Satao és társai Kenyában. Fotó: Biosphoto / Mark Boulton
photo_camera Az öreg Satao és társai Kenyában. Fotó: Biosphoto / Mark Boulton

Valószínűleg mérgezett nyíl vézett Satao II-veé, a kenyai Tsavo Nemzeti Park látogatóinak kedvencével, akit 50 éves korában élt a halál. Satao II nem csak aggastyán, de nagyon nagy darab is. Agyarai akkorák, hogy majdnem földig érnek. 

Az elefánt testét egy rutinrepülés során fedezték fel. Valószínűsíthető gyilkosait kézre kerítették, mielőtt megléphettek volna az egyenként nagyjából 50 kilót nyomó, értékes agyarakkal. Satao II haláláról a Travo Trust természetvédő egyesület számolt be szomorú közleményében. 

Az óriás agyarú elefánt, mint amilyen volt Satao II is, rendkívül veszélyeztetett állat: mindösszesen 25 példány él belőle összesen, közülük 15 Kenyában. 

Szomorú tény, hogy Satao II elődje, az öreg Satao is orvvadászok áldozata lett még 2014. májusában. (Guardian / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.