Farkas Flóriánék ügyében valahogy még senkit nem sikerült gyanúsítottként kihallgatni

bűnügy
2017 március 07., 21:16
comments 212

Egy MSZP-s képviselő, Teleki László firtatta Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy mégis hogyan áll a Farkas Flórián-féle "Híd a Munka Világába" szövetkezet felgöngyölítése. Mint emlékezetes, a szövetkezet 1,6 milliárd forinttal nem tud elszámolni. (Farkas Flóriántól továbbra sem válik meg Orbán Viktor, továbbra is ő a romaügyi megbízott.)

Farkas Flórián Orbán Viktor társaságában
photo_camera Orbán Viktor és Farkas Flórián, az ORÖ korábbi vezetője (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Nos, Polt Péter válaszából kiderül, hogy

  • a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt 2015. február 24. óta folyik nyomozás,
  • azaz több mint két éve,
  • de "az ügyben még nem hallgattak ki gyanúsítottat",
  • a nyomozás határideje 2017. június 24., de "egyelőre nem határozható meg, hogy a nyomozás eddig az időpontig ténylegesen lezárul-e, a nyomozás határidejének meghosszabbítása nem zárható ki."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.