Farönkkel dobott fejbe egy terhes nőt egy gorilla a New Orleans-i állatkertben

ÁLLAT
2017 március 07., 16:43
comments 84

Vonakodva bár, de vizsgálni kezdett a New Orleans-i Audubon Állatkert egy hétvégi incidenst. Vasárnap délután, a Soulfest nevű rendezvény közben az állatkert három gorillája közül a nagyobbik nőstény, Praline farönkkel dobott fejbe egy hathónapos terhes nőt, aki kórházi ápolásra szorult. Sylvia Cressyt és születendő gyermekét az eset után két kórházban vizsgálták hat órán át.

A nő kisebb fejsérülést szenvedett, és elmondása szerint egy pillanatra el is vesztette az eszméletét az ütéstől, ezért hasra esett.

A helyi 4WWL tévéadó megszólaltatta az állatkert egyik vezetőjét, aki azzal védekezett, hogy

Praline biztosan nem akart eltalálni senkit.

A farönk amúgy mézzel és más édeségekkel volt töltve. Az állatkerti vezető szerint a gorillák

szeretnek játszani az étellel.

Cressy szerint az állatkerti gondozók ugyan ellenőrizték az élettani jeleit, de nem ajánlották fel neki, hogy korházba viszik. Az állatkerti vezető ezt tagadja, állítólag felajánlották, hogy mentőt hívnak, de nem kaptak választ a kérdésre. Most a gondozók és a szemtanúk bevonásával tervezik kivizsgálni a történteket. (Via WWLTV, Nola.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.