19-en meghaltak, amikor kigyulladt egy gyerekotthon Guatemalában

külföld
2017 március 08., 18:00
comments 20

A tűzoltók szerint legkevesebb 19 halottja van annak a tűznek, ami egy guatemalai gyerekotthonban ütött ki fővárostól 25 kilométerre fekvő San Jose Pinulában. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a tüzet, de kedden ugyanebben az intézményben a rendőrségnek be kellett avatkoznia, amikor zavargás tört ki, és 60 gyerek megszökött. Egyes feltételezések szerint az otthonban zaklatták a gyerekeket.

A rendőrség szóvivője szerint először a matracok gyulladtak ki. Az épületből kimenekült gyerekek szerint az intézményben uralkodó körülmények és a visszaélések miatt tört ki a zavargás, amiben bizonyos berendezése megsérültek. A helyiek szerint a 400 férőhelyes otthonban a megengedettnél jóval többen laktak egyszerre. Az otthont olyan fiataloknak tartották fenn, akik korábban bántalmazás vagy emberekereskedelem áldozatai voltak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.