Lemondott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara vezetése, miután kiteregették a szervezet belső ügyeit

2017 március 8., szerda 17:41
206

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöksége és az ellenőrző bizottság visszaadja mandátumát az új testületek, tisztségviselők megválasztásáig a 2017. március 30-ra összehívott küldöttgyűlésen.

Korábban a Napi.hu írt arról, hogy a BKIK jelenlegi és tavaly lemondott vezetése erősen megkérdőjelezhető szerződéseket kötött, luxusutakra és méregdrága konferenciákra-fogadásokra költött és a vezetőség tagjai egymás cégeit bízták meg jól fizető megbízásokkal.

Erre a szervezet február közepén eltávolított főtitkára, Szentesi Lászlóné hívta fel a figyelmet, de az általa elvégzett átvilágítás eredményeit félredobva éppen neki mondtak fel.  

Korábban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt mondta, hogy véleménye szerint a helyzet vállalhatatlan az országos szervezet és a többi tagszervezet számára, a budapesti kamaránál feltárt ügyek jó része ugyan csak etikailag elfogadhatatlan, de az állapot tarthatatlan. Parragh azt is bejelentette, hogy a BKIK vezetésére várhatóan egy kamarai megbízottat neveznek ki.

A BKIK mostani közleménye szerint az elnökség felkérte a tagozatokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a tisztújító jelölésekhez. 

Az elnökség a BKIK jelenleg egyéb tisztséget be nem töltő tiszteletbeli elnökeit felhatalmazta, hogy aktív közreműködésükkel támogassák a főtitkárt, valamint az egyéb kamarai testületek munkáját, a választást. 

A BKIK felkérésére Dunai Péter, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKKI) főtitkára - Parragh László MKIK elnök megbízásából - segítséget nyújt a BKIK belső szabályzatainak, szervezetének egyszerűsítésében, megújításában - közölte a budapesti kamara. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt