Nőnapi kislány száll szembe a Wall Street Bikájával

gazdaság
2017 március 08., 12:22
comments 128

New York a világ közepe, New York közepe a Wall Street, a Wall Street közepe pedig az a szobor, amely egy támadó bikával jelképezi a vágtató pénzpiacok hipermaszkulin világát.

Most a nemzetközi nőnap alkalmából a Kapitalizmus Férfias Bikájával egy általános iskolás kislány száll szembe.

link Forrás

A State Street Global Advisors nevű meghatározó Wall Street-i cég március 8-ra egy kislány szobrát állította fel, közvetlenül a bika orra elé. A cég ezzel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a nagy amerikai cégek igazgatótanácsában máig túlnyomó többségben férfiak ülnek, és a nők a pénzügyi szektorban is kevesebbet keresnek férfikollégáiknál.

link Forrás

A kislány szobra nem fog örökké a Wall Streeten állni, csak ideiglenes gerillaművészeti akcióról van szó. így a bika hamarosan újra zavartalanul támadhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.