Házasságon kívüli nemi kapcsolatuk miatt tartóztattak le egy jegyespárt az Emírségekben

Az emírségek rendőrségének női alakulata gyakorlatozik. A jelek szerint akár házasságon kívüli terhesség miatt is letartóztathatnak külföldieket. AFP PHOTO/KARIM SAHIB

Most épp egy jegyespár esett áldozatául az ostoba törvényeknek az Egyesült Arab Emírségekben. Ebben az országban bűncselekménynek számít a házasságon kívüli nemi élet, és ezt még a látogatóba érkező turistákon is számon kérik. Mint azt a legfrissebb eset mutattja, még akkor is, ha egy párt nem konkrétan nemi aktuson kapnak.

A 27 éves ukrán Iryna Nohai és dél-afrikai vőlegénye, Emlyn Culverwell most azért került börtönbe, mert Nohairól egy orvosi vizsgálat során kiderült, hogy terhes.

A nő hasgörcsei miatt fordult orvoshoz, a vizsgálatok során pedig megállapították a terhességet. A hatóságok pedig egyből le is tartóztatták őt és vőlegényét is. És bár ez csak most derült ki, a pár már január óta, több mint egy hónapja börtönben van.

Hivatalosan még nem emeltek ellenük vádat, mert a hatóságok további vizsgálatokat végeznek. Hogy milyeneket és miért, az nem derült ki a beszámolókból. Ha bűnösnek találják, akár több év szabadságvesztésre is ítélhetik őket. (Via BBC)