Ilyen nincs: simán odaparkolhatsz a sínre, 15 percre feltartva a fonódó villamost, és még csak meg se bírságolnak

2017 március 9., csütörtök 7:10
160

Az Index elképesztő történetről számolt be, ami nem messze a II. kerületi szerkesztőségünktől történt meg, a Frankel Leó utcában.

A lapnak egy olvasó számolt be arról, hogy egy februári napon egy receptért ugrott be a helyi orvoshoz, amikor egy kocsi a forgalommal szemben a sínekre parkolva több száz ember közlekedését akadályozta majdnem negyed óráig. Ez még nem durva, az viszont igen, hogy

a sofőrt, aki akkor tért vissza a kocsijához, amikor a lopóautó megérkezett, a közteresek büntetlenül elengedték.

Az Index olvasója ezután levelet írt a közterület-felügyeletnek (Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság), és a kapott válasz szerint lényegében nincs semmi gond: parkolhatsz a sínre, állhat miattad a forgalom, ha azelőtt visszaérsz, hogy a lopóautó elkezdené felemelni a kocsit, nem kell fizetned.

A 17-es villamos ráfonódik a Frankel Leó utcára

A közteresek megfogalmazása szerint a gyors reagálású szállítójármű 15 perc alatt ért a helyszínre, ahol már csak egy közlekedő gépjárművet látott, és a riasztás okaként megjelölt szabálysértést már nem tapasztalta. Pedig hát látták, hogy a BKK munkatársa ne messze félreállít egy kocsit, aminek a sofőrjétől megtudták, hogy ő volt a szabálysértés elkövetője. De ezért csak figyelmeztették, ám tettenérés hiányában nem volt más lehetőségük, mivel utólag nem szankcionálhatnak.

Az Index azt is megírta, hogy az ilyen esetekről azonnal posztolnak a BKK Facebook-oldalára, de hivatalos fellépés vagy feljelentés nincs. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt