Justin Biebernek álcázta magát egy ausztrál pedofil, hogy képeket csaljon ki áldozataiból

bűnügy
2017 március 09., 05:32
comments 76
A valódi Justin Bieber 2017 februárjában Monterreyben koncertezett. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/ACE/
photo_camera A valódi Justin Bieber 2017 februárjában Monterreyben koncertezett. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/ACE/

"Őszintén borzasztó" - jellemezte egy 42 éves pedofil bűnét az ausztrál rendőrség nyomozója, Jon Rouse. A 931 rendbeli, gyermekek kárára elkövetett szexuális bűncselekményekkel vádolt 42 éves ausztrál férfi a vád szerint három áldozatát megerőszakolta, összességében pedig 157 terhelt kárára követett el bűncselekményeket.

A férfi a neten magát Justin Bieber popsztárnak kiadva vette rá áldozatait, hogy küldjenek magukról kitárulkozó képeket.

A rendőrség ezért most fokozott figyelemre szólította a popsztár rajongóit és szüleiket. "A tény, hogy ennyi gyermek volt képes elhinni, hogy ezzel a bizonyos hírességgel beszél jelzi, hogy alaposan újra kell gondolnunk a gyermekek online biztonságra nevelését" - mondta Rouse a BBC-nek.

A szexuális ragadozót nemzetközi nyomozás buktatta le, amiben a helyi sajtó jelentései szerint az amerikai belbiztonsági hatóságok és a német rendőrség bizonyosan részt vettek. Az ál-Bieber áldozatai közül ötvenen amerikaiak, hatan ausztrálok, 101 pedig olyan országokból származik, amiket a rendőrség nem nevezett meg.

A pedofil több platfromon, például Facebookon és Skype-on is kommunikált áldozataival. A legújabban lefoglalt bizonyítékok alapján tíz éve, 2007 óta gyűjti áldozatai fotóit. De tettleg is bántalmazta áldozatait, a vádak szerint hármat megerőszakolt, további öt, 12 éven aluli áldozatát pedig fogdosta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.