Justin Biebernek álcázta magát egy ausztrál pedofil, hogy képeket csaljon ki áldozataiból

2017 március 9., csütörtök 5:32
76
A valódi Justin Bieber 2017 februárjában Monterreyben koncertezett. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/ACE/ Fotó: ESPECIAL

"Őszintén borzasztó" - jellemezte egy 42 éves pedofil bűnét az ausztrál rendőrség nyomozója, Jon Rouse. A 931 rendbeli, gyermekek kárára elkövetett szexuális bűncselekményekkel vádolt 42 éves ausztrál férfi a vád szerint három áldozatát megerőszakolta, összességében pedig 157 terhelt kárára követett el bűncselekményeket.

A férfi a neten magát Justin Bieber popsztárnak kiadva vette rá áldozatait, hogy küldjenek magukról kitárulkozó képeket.

A rendőrség ezért most fokozott figyelemre szólította a popsztár rajongóit és szüleiket. "A tény, hogy ennyi gyermek volt képes elhinni, hogy ezzel a bizonyos hírességgel beszél jelzi, hogy alaposan újra kell gondolnunk a gyermekek online biztonságra nevelését" - mondta Rouse a BBC-nek.

A szexuális ragadozót nemzetközi nyomozás buktatta le, amiben a helyi sajtó jelentései szerint az amerikai belbiztonsági hatóságok és a német rendőrség bizonyosan részt vettek. Az ál-Bieber áldozatai közül ötvenen amerikaiak, hatan ausztrálok, 101 pedig olyan országokból származik, amiket a rendőrség nem nevezett meg.

A pedofil több platfromon, például Facebookon és Skype-on is kommunikált áldozataival. A legújabban lefoglalt bizonyítékok alapján tíz éve, 2007 óta gyűjti áldozatai fotóit. De tettleg is bántalmazta áldozatait, a vádak szerint hármat megerőszakolt, további öt, 12 éven aluli áldozatát pedig fogdosta. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt