Kaczynski: Csalódást okozott Orbán Viktor magatartása, de hatalmas volt a nyomás

POLITIKA
2017 március 09., 19:06
comments 194

Miután a magyar miniszterelnök támogatta Donald Tusk újraválasztását az Európai Tanács élére, Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke kijelentette, hogy 

"csalódást okozott Orbán Viktor magatartása, de hatalmas volt a nyomás."

Orbán korábban rendszeresen a lengyelekkel való szolidaritásról, Lengyelország támogatásáról beszélt, ezért Kaczynskitól azt is megkérdezték, hogy a magyar miniszterelnök döntése nem jelenti-e a lengyel diplomácia vereségét. Kaczynski erre úgy reagált, hogy 

"milyen az Európai Unió mai formája, amelynek semmi köze ahhoz, amit ennek alapítói akartak, és amelyet ma egy állam ural".

Szerinte ez az állam Németország, majd hozzátette, hogy ez

"annyira messzemenő, hogy az egyes tagállamokra, az országuk nevében az EU-ban fellépő politikusokra gyakorolt nyomás hatalmas". 

Közben Orbán Facebook-oldalát felháborodott lengyelek kommentjei lepték el, akik nem értik, hogy a szövetséges miért szavazott az Európai Néppárttal Donald Tuskra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.