Matolcsyék elvesztették a pert: ki kell adniuk, hogy kinek adták el az MKB-t

politika
2017 március 09., 16:50
comments 62

Másodfokon is megnyerte a Magyar Narancs a Magyar Nemzeti Bankkal szemben indított perét, így a jegybanknak muszáj megmondania, hogy

kikhez került az MKB Bank.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki ítélete szerint akkor mikor a jegybank a bank részvényeit átadta a Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt.-nek értékesítésre, azok nem vesztették el köztulajdon jellegüket. 

Az MKB-t tavaly áprilisban adták el egy konzorciumnak, aminek két legnagyobb befektetőjéről nem tudni, hogy pontosan kik. A pletykák akkor arról szóltak, hogy "Orbán és Matolcsy megvették az egyik legnagyobb magyar bankot." A 37 milliárd forintos vételár 45-45 százalékát kicsengető 

  • egyik cég az állítólag kínai és indiai befektetők által tulajdonolt luxemburgi Blue Robin alap,
  • a másik a magyar Metis Magántőkealap.

A bank 10 százalékát a IG biztosítókhoz köthető Pannónia Nyugdíjpénztár fizette ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt