Matolcsyék elvesztették a pert: ki kell adniuk, hogy kinek adták el az MKB-t

politika
2017 március 09., 16:50
comments 62

Másodfokon is megnyerte a Magyar Narancs a Magyar Nemzeti Bankkal szemben indított perét, így a jegybanknak muszáj megmondania, hogy

kikhez került az MKB Bank.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki ítélete szerint akkor mikor a jegybank a bank részvényeit átadta a Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt.-nek értékesítésre, azok nem vesztették el köztulajdon jellegüket. 

Az MKB-t tavaly áprilisban adták el egy konzorciumnak, aminek két legnagyobb befektetőjéről nem tudni, hogy pontosan kik. A pletykák akkor arról szóltak, hogy "Orbán és Matolcsy megvették az egyik legnagyobb magyar bankot." A 37 milliárd forintos vételár 45-45 százalékát kicsengető 

  • egyik cég az állítólag kínai és indiai befektetők által tulajdonolt luxemburgi Blue Robin alap,
  • a másik a magyar Metis Magántőkealap.

A bank 10 százalékát a IG biztosítókhoz köthető Pannónia Nyugdíjpénztár fizette ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.