Pénzbírsággal megúszta Hógolyó lenyilazását a rendőr

bűnügy
2017 március 09., 06:02
comments 337
Képünk illusztráció. Fotó: Jeff Crocker / Flickr CC BY 2.0
photo_camera Képünk illusztráció. Fotó: Jeff Crocker / Flickr CC BY 2.0

K. Zoltán, a 34 éves zalaegerszegi rendőr tavaly februárban

fogta magát, és egy 40 centis nyílvesszővel keresztül lőtte a szomszéd kutyáját.

Hógolyó, a közepes termetű keverék szörnyethalt. A rendőr ezután szomszédasszonya, a kutya tulajdonosa szeme láttára bezacskózta a tetemet, amit aztán a Gellénházára vezető út melletti erdős részen szimplán kihajított a kocsijából.

Már ez utóbbi tette is pénzbírsággal sújtható szabálysértés, de a jólelkű bíróság az állatgyilkosságért sem szabott ki súlyosabb ítéletet.

Mindössze négyszázezer forint pénzbüntetésre, a tetem elszállításával és elhamvasztásával kapcsolatos, illetve a bűnügyi költségek megtérítésére kötelezték.

A rendőrt egy másik vádpontban felmentették. A kutyagyilkosság után tartott házkutatás során egy átalakított légpuskát találtak nála, amire nem volt engedélye. De a bíróság nem látta bizonyítottnak, hogy a rendőr tudott volna az átalakításról. Vagyis azt feltételezték, hogy egy rendőr képtelen megállapítani egy lőfegyverről, hogy az mi, és ezt mentő körülménynek vették. (Via Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.