Rendőrnek öltözött rablók raboltak a johannesburgi reptéren

Dél-afrikai kommandósok a johannesburgi nemzetközi reptéren a 2010-es labdarúgó vébé alatt. Képünk illusztráció. Claudio Villa/ Grazia Neri/Getty Images

Magukat rendőrnek álcázó fegyveres rablók ütöttek rajta Johannesburg nemzetközi repterén, a kontinens legforgalmasabbján. Arról, hogy mekkora zsákmányt szereztek, változatos becslések jelentek meg, de egyes beszámolók szerint

több millió dollárt zsákmányolhattak

különböző pénznemekben.

Az ügyben eljáró elit nyomozócsoport, a Sólymok egyelőre nem kívántak részleteket nyilvánosságra hozni. Csak annyit közöltek, hogy Dél-Afrika minden nyomozó hatósága nagy erőkkel dolgozik az ügy felderítésén.

Rendőrségi források szerint a jelek belsős melóra utalnak. A Sólymok egyik név nélkül szivárogtató tagja szerint az akció "olyan volt, mint egy hollywoodi film".

Graeme Hosken dél-afrikai újságíró értesülései szerint a rablók különleges hozzáférést biztosító belépési engedéllyel jutottak be a reptérre. Pontosan tudták, hogy melyik konténereket érdemes elvinni és még arra is figyeltek, hogy kis címleteket lopjanak, amiket aztán könnyebb továbbadni. (Via BBC)