Rendőrnek öltözött rablók raboltak a johannesburgi reptéren

külföld
2017 március 09., 10:50
Dél-afrikai kommandósok a johannesburgi nemzetközi reptéren a 2010-es labdarúgó vébé alatt. Képünk illusztráció. Claudio Villa/ Grazia Neri/Getty Images
photo_camera Dél-afrikai kommandósok a johannesburgi nemzetközi reptéren a 2010-es labdarúgó vébé alatt. Képünk illusztráció. Claudio Villa/ Grazia Neri/Getty Images

Magukat rendőrnek álcázó fegyveres rablók ütöttek rajta Johannesburg nemzetközi repterén, a kontinens legforgalmasabbján. Arról, hogy mekkora zsákmányt szereztek, változatos becslések jelentek meg, de egyes beszámolók szerint

több millió dollárt zsákmányolhattak

különböző pénznemekben.

Az ügyben eljáró elit nyomozócsoport, a Sólymok egyelőre nem kívántak részleteket nyilvánosságra hozni. Csak annyit közöltek, hogy Dél-Afrika minden nyomozó hatósága nagy erőkkel dolgozik az ügy felderítésén.

Rendőrségi források szerint a jelek belsős melóra utalnak. A Sólymok egyik név nélkül szivárogtató tagja szerint az akció "olyan volt, mint egy hollywoodi film".

Graeme Hosken dél-afrikai újságíró értesülései szerint a rablók különleges hozzáférést biztosító belépési engedéllyel jutottak be a reptérre. Pontosan tudták, hogy melyik konténereket érdemes elvinni és még arra is figyeltek, hogy kis címleteket lopjanak, amiket aztán könnyebb továbbadni. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.