Rózsaszín víz folyik a csapból egy kanadai városban

külföld
2017 március 08., 23:10
comments 27

A kanadai Onoway lakói panaszokkal árasztották el a település önkormányzatát, amiért hétfő óta rózsaszín víz folyik a csapokból. Dale Krasnow polgármester közölte, hogy a rózsaszín víz bármilyen riasztóan is néz ki, annak nincs közegészségügyi kockázata, de elismerte, hogy jobban is kommunikálhattak volna.

link Forrás

Krasnow szerint az elváltozás a kálium-permanganát (hipermangán) szerencsétlen mellékhatása, ami a szennyvíztisztóban kerülhetett bele visszaöntés közben. A vegyületet ugyanis ivóvízkezelésben oxidálószerként és ivóvíz fertőtlenítésére is használják. A kálium-permanganáta szembe vagy a bőrre kerülve irritációt okozhat, de ilyen sérülésekről nem érkeztek hírek Onoway-ből. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.